"A legmélyebb az erősek szenvedése" (Agatha Christie)
 
(2017.02.15)

Hattyúdal

a Pofakönyv besúgói

Töröltek a Facebook-ról (innentől Pofakönyv). Illetve nem töröltek, csak „felfüggesztették” az adatlapomat! Pedig milyen jó kis adatlap volt a Sétafika Adminja!

De a hattyúdal nem erről szól: ezt helyettem sok-sok feltűnési viszketegségben szenvedő, látványosan szenvelgő tini megteszi, mielőtt törölné magát a Pofakönyvből. A hattyúdal a FB hattyúdala. Elmesélem miért is!

Korábban volt szerencsém közelebbről megismerkedni a nyugati világ – jelenleg talán – legnépszerűbb közösségi portáljának működésével. Első és legfontosabb hazugság az ingyenessége! A trükk annyi, hogy itt nem pénzzel, hanem az adataiddal fizetsz: ismerik a személyazonosságod, önként, ingyen átadod a szokásaid, hobbijaid, vásárlási szokásaid listáját csakúgy, mint nyaralásaid emlékeit, érdeklődési körödet, stb. Ezt a tudást aztán akár konkrét, akár statisztikai szempontok alapján rendezett formában eladják cégeknek, kormányoknak, vagy kormánydöntögető pénzeliteknek. Pont ebből kifolyólag meg is értem, ha küzdenek a hamis identitások ellen, hiszen az olyan, mintha hagynák, hogy a boltban játékpénzzel fizessek!

Ám a kamuprofilok kiszűrésére – mesterséges intelligencia ide, hatalmas géppark oda – nincs működő és biztos algoritmus, módszer, hacsak nem vállalják, hogy a fürdővízzel kiöntik a gyereket is! Mi marad módszerként tehát? A besúgó kisember bosszúvágya!

Világos, hogy nincs olyan vezetéknév, hogy „Sétafika”, sem olyan keresztnév, hogy „Adminja”. Jogilag tehát valóban szembementem a Pofakönyv szabályzatával, amikor Sétafika Adminja-ként regisztráltam anno. Az ok persze egyszerű volt: így nagyon sokan ismertek, a valódi nevemet talán a legjobb barátaimon, ismerőseimen kívül senki. A Pofakönyv pedig nem ismer pardont! Érzékeny, polkorrekt lelkiviláguk ingerküszöbét nemigen lépi át a muzulmánok hálózatukban végzett terrorista szervezkedése a feltöltött kereszténygyalázó videóikkal együtt ugyanúgy, ahogy a kétkezes spanyol kardra emlékeztető konyhakésekkel büszkén pózoló kokerók fotói sem! A becenévvel (értsd: hamis adatokkal) való regisztráció viszont igen!

De ehhez – ahogy feljebb írtam – kell a bosszúálló kisember, mert az óriás vak. Segítség nélkül nem tudja kiszúrni az átverést!

…és itt lép be a képbe a kedvencem! Ki is ő? Ki a hátam mögött puszmogó, sértetten dünnyögő kisember, aki szemtől szemben sohasem vállalná a konfrontációt, mert nagyobb vagyok nála, okosabb, erősebb és vélhetően gonoszabb is!?

Bárki lehet, hiszen a stílusom karcos, a véleményem vállalom, egyébként is millió okot adok neki, hogy éljen a sok éve meglévő besúgási lehetőséggel! Hogy eddig miért nem lépett? Mert a bosszúvágy mellé nem ártott volna, ha elolvassa és értelmezi a Pofakönyv szabályzatát, lehetőségeit! Ha így tett volna, már réges-rég „eltakaríthatta” volna a Sétafika Adminja felhasználót! De ő azért ehhez butus volt, súgni kellett neki. Ráadásul nem volt elég egy feljelentés: kellett találnia még két hasonszőrű szájkaratést, akik a hátam mögött bátorságot gyűjtöttek a jelentgetéshez.

Az ok? Mint mondtam, bármi lehetett!

Politikai álláspont? Elképzelhető, hiszen a legutóbbi Kitörés napja emléktúra reklámozásom, posztolásom sok megélhetési rettegőnél kivitte a biztosítékot. Privátban (vicces módon persze kamuprofilokról) dőlt rám a fröcsögés! Ráadásul általában nyíltan vállalom mit gondolok, s nem vagyok hajlandó behúzni fülem, farkam a polkorrektség nevében. Persze ettől sokak szemében egyszerűen „fidesznyik” leszek, pedig tudom, hogy a Fidesz szar. A gond az, hogy az ellenzék és az álcivil bagázs meg fos! Ha választani kell, inkább a kemény gyerekekkel vagyok!

Lehet az ok más is! A Sétafika sikere – ha mára meg is kopott kicsit – sokakat dühített, s dühít ma is! Az életstílusom okán is sokaknál elszakadhatott a cérna, mivel vállalkozóként a magam főnöke vagyok (valóban, s nem úgy, mint a sok önfényező „szabadúszónál”, akik amúgy kisalkalmazottak valahol, de ezt nem merik felvállalni a közösség előtt) . Egykori nőügyeim kapcsán is vannak „barátaim”, hiszen sokan nehezen emésztik meg az olyan mérkőzéseken lőtt gólokat, ahol őket pályára sem engedték!

A közvetlen ok vélhetően a Kitörés Napja lehetett, mert nagyjából ezzel egy időben itta magát elég bátorra a virtuális hősünk, s küldte el remegő ujjakkal, ám annál nagyobb önhittséggel a megfelelő formanyomtatványt a megfelelő helyre! A feljelentgetés amúgy nagy divatnak örvend a hazai balliberálisok, egykori SZDSZ szimpatizánsok közt, hisz sokuknál fellelhető az egyenesági leszármazottság vonala az egykori ÁVÓ-s jelentgetőkkel. Nagypapa, nagymama is így tett, az öregek pedig tudják! :D

Na, most ez miért is jelenti a Pofakönyv halálát? Mert abban a pillanatban, ahogy engeded a kis senkiket hatalomhoz jutni, azonnal vérszemet kapnak (lásd: „proletárdiktatúra”, „liberális véleményterror”)! A Pofakönyvet pedig a megosztott tartalom élteti, de a sunyi kisember képtelen tartalmat létrehozni, ő csak megoszt vadul minden vackot! Így egy idő után – ha kiirtasz mindenkit, aki vállalja a véleményét -, nem marad más csak az elcsépelt infók időtlen körforgása!

Konkrétan engem mi kár ér? Nem sok! Eddig a Mars identitásommal együtt napi nagyjából húsz-harminc percet vett el, hogy átnézzem a penzumomat. Ez az idő felszabadul! Így éves szinten kaptam 180 óra szabadságot, ami 8 órás munkanapokkal számolva több mint húsz munkanapnyi szabi! Mivel vélhetően rövidesen törlik a Mars fiókomat is, ezt felhasználhatom értelmesebb dolgokra is!

Meg tudják csáklyázni az ismerőseimmel való kapcsolattartást és a csoportjaim működtetését, amelyekhez esetleg érzelmi, anyagi érdekek kötnek? Frászt! Már jó előre biztosítom én ilyesmi ellen magam, mindig van előre legyártott B-tervem! Kár tehát nem ért!

Mivel van saját virtuális terem (weboldalak, blogok, stb.) azt sem tudták megakadályozni, hogy eljuttassam Hozzád ezt az üzenetet! Nem tudtak végleg eltörölni és ezzel éreztetni mindenhatóságukat. Mark Zuckerberg édi-bédi cukormázzal fedett, ám a számára disszonáns hangokat kíméletlen következetességgel eltaposó rendszere megbukott!

Tartalomjegyzék
E-mail
Elérhetőségeim
Linkek
Főoldal